kunst en cultuurwandelingen door Amsterdam Zuidoost

Op aanvraag organiseer ik wandelingen of fietstochten door Amsterdam Zuidoost met aandacht voor kunst, architectuur en natuur.

De vereniging  Pelgrimswegen.nl  vroeg om suggesties voor “ommetjes” in eigen land. Het werd een wandeling of fietstocht vanuit het hart van de Bijlmer naar het prachtige riviertje het Gein en dan weer de natuurgebieden van  Amsterdam zuidoost in: de Gaasperzoom, het Gaasperpark waar de Floriade in 1982 was, en de Bijlmerweide. Dan weer de echte oude Bijlmer in, de honingraatflats van het Bijlmermuseum met het beeld van moeder Aisa en het monument van de vliegramp met “de boom die alles zag.”

Op de site is een uitgebreide beschrijving te vinden bij PelgrimsommetjeNL 009 Kunst en natuur in de Bijlmer.

Ik loop of fiets graag mee om over de kunstwerken die er onderweg te zien zijn te vertellen.

gaasperzoomDe koeien in de Gaasperzoom

 

Een ander voorbeeld:  een wandeling vanaf station Amsterdam Bijlmer ArenA, door de Amsterdamse Poort, amsterdamse poort

over het Anton de Komplein ,  de nieuwe architectuur in de E en de F buurt, de honingraatflats van de oude Bijlmer met het monument van de Bijlmerramp, klusflat Kleiburg met het klooster, het beeld van moeder Aarde moeder aarde

het Nelson Mandelapark, natuurgebied de Riethoek, en via de Gaasperplas (voorheen Floriade) naar boerderij Langerlust. De hele route is ongeveer 14 km.

 

 

Een andere wandeling gaat langs kunstwerken in het kantoorgebied Bullewijk, dan via de Arena naar de buurt rond metro Strandvliet.

P1010363

Een andere wandeling concentreert zich op de kunst in en rond het Academisch Medisch Centrum en de woonwijken in die buurt.

Natuur- en kunstwandeling door natuurgebied Gaasperzoom en Gaasperplas.

Kunstwandeling door de woonwijk Gein en langs de rivier het Gein.

info: ank.bredewold@gmail.com