Spelden Kussen

Deze slideshow vereist JavaScript.

In samenwerking met keramiste Annie van Huisstede

 

 

Een thematentoonstelling, afkomstig van 5 beeldend kunstenaars, die regelmatig samenwerken en die als groep de naam AWALI gebruiken. Een deel van deze groep maakte voorheen deel uit van het textielkunstcollectief STOV in Amsterdam.
In deze tijd van hernieuwde belangstelling voor kunstvormen die verwant zijn aan textiele materialen en technieken, wil AWALI kunstenaars die werken op de grens van toegepaste en vrije kunst inspireren d.m.v. een thema dat voortkomt uit een oude West-Europese cultuur en dat tevens het zoeken naar nieuwe vorm en inhoud ‘prikkelt’.
Vanzelfsprekend komt het contrast tussen scherp en zacht, het contrast tussen oud gebruik en nieuwe inhouden en het latent agressieve karakter van de speld in het vizier.

De initiatiefgroep heeft een verzameltentoonstelling tot stand gebracht, waar kunstenaars uit meerdere disciplines werk voor hebben gemaakt. O.a. ceramisten en textielkunstenaars. Er is  een reizende tentoonstelling van 100 werken ontstaan.
In een catalogus zijn foto’s van 50 werken te zien.

De kunstgroep AWALI bestaat uit Anneke Pleiter, Wytske Zuijdendorp, Ank Bredewold, Lucy Zom en Ineke Siersema.   http://www.speldenkussen.wordpress.com

Was te zien van 29 januari t/m 20 februari 2011 in: Galerie EXP.23, Nieuwehaven 23, 1135 VJ Edam, 16 maart t/m vrijdag 29 april  2011 in de OBA Centrale Bibliotheek 4de verdieping, Oosterdokskade 143 1011DL Amsterdam, van 19 juni-4 september in Winterswijk in Galerie Help U Zelven, Wilhelminastraat 9         7101 CM Winterwijk,  van 17 sept.- 29 okt. in Amstelveen, Kunstuitleen Amstelveen, Stadsplein 103     1181 ZM Amstelveen, jan 2012 in het AMC te Amsterdam