Verhalen van de schepping

Ik werk momenteel aan de  de serie “Verhalen van de schepping”. Die zal gaan over de verwondering om de wereld om ons heen. De vormen, de kleuren, de beweging, de verandering. Hoe zien de dingen eruit en hoe zou dat komen, en heeft het er altijd zo uitgezien?

Hoe denken mensen over het ontstaan van dat alles? Was het altijd al zo? Zal het altijd zo blijven?
Als ik wandel kijk ik op die manier naar de dingen om mij heen. Soms maak ik onderweg foto’s of schetsen van landschappen of details van groei- en bloeiwijzen van planten, vormen van gesteenten. Ook de microscopisch kleine wereld houdt me bezig.
Ik vertaal de indrukken in werk met textiele materialen en technieken (borduren) en olieverf.
Onderstaande werken zijn 100 x 70 cm, doorzichtig doek.

1. De aarde was woest en leeg, zo begon het2. Alles beweegt, niets staat stil3. Gesteenten4. regenwoud5. De strijd van de vogels6. Een middag aan het strand7. de dans van de vuurvliegjes